Hoe kies je de juiste backpack mei 23, 2018 – Posted in: blog, Uncategorized – Tags:

backpack peru

Kijk goed hoe de indeling van de tas is. Soms heeft de tas minder liters maar past er door de handige indeling meer in dan een groter exemplaar. Kies voor de reis een tas van 60 tot 80 liter en neem daar een tas van 20-30 liter bij voor de dagtochten. Denk er aan, hoe groter de tas hoe meer je meeneemt! Het is geen pretje om met een te zware tas rond te lopen. Maak geen overhaaste beslissingen. Je wilt niet met rugpijn door een land heenlopen. Let tijdens het passen op de vorm, hoe hij op je rug aansluit en of je alle banden kunt verstellen. Over het algemeen gezien moet de backpack maximaal 15 centimeter boven je schouders uitsteken.

Waar moet een tas aan voldoen?
Voor mij zijn verstelbare banden en een verstelbaar rugsysteem heel belangrijk. Met verstelbare banden en een verstelbaar rugsysteem kan je je tas helemaal op maat maken, zonder dit krijg ik last van mijn rug. Qua uiterlijk wil ik liever geen tas met felle kleuren. Ik wil niet te veel opvallen voor zakkenrollers en kwaadwillenden. Kijk ook naar waar je de tas voor wilt gaan gebruiken. Ga je wandelstokken meenemen dat moet je wel even bekijken of je ze kunt bevestigen aan je tas.

Hoe groot moet een backpack zijn?

Kleine backpack 40 tot 60 liter
Wie weinig spullen mee neemt, niet lang op reis gaat of naar een warm gebied gaat heeft genoeg aan 40 tot 60 liter.

Normale backpack 60 tot 80 liter
Als je een aantal maanden gaat backpacken, kan je het beste voor een backpack tussen de 60 en 80 liter kiezen. Voor mij is dit echt prima en kunnen alle spullen er in om een paar maanden op reis te gaan.

Grote backpack 80 tot 100 liter
Voor lange expedities of backpack reizen naar koude gebieden kun je het best een backpack nemen van 80 tot 100 liter. Hier passen veel dikke kleren in maar ook kampeerspullen.

Hoe bescherm je je backpack?
Mijn tas heeft een super handig vakje aan de onderkant waar een regenhoes in zit. Zo kan ik mijn tas en alles wat daar in zit beschermen tegen de regen. Ik stop mijn tas altijd in een beschermhoes als ik ga vliegen. Zo blijft hij minder snel ergens aan hangen en loopt hij geen beschadigingen op.

Hoe lang gaat een backpack mee?
Hoe klein je budget ook is, het is niet verstandig om op je backpack te bezuinigen. Een goed exemplaar gaat jaren mee en biedt vaak veel meer comfort dan een goedkoper alternatief. Kijk of de kwaliteit van de backpack goed is en bekijk of de ritsen een beetje duurzaam zijn.

Een backpack van een beter materiaal kost meer geld, maar dit valt wel aan te raden. Zo heb je nog heel lang plezier van je tas!